10 en 11 juni 2016 Het FIB 5 landentoernooi in Alkmaar

Op 10 en 11 juni zal op het Sport park Viaanse Molen op het Sport Boules veld van de cluster Sport Boules van atletiekvereniging AV Hylas onder auspicien van de Federation International de Boules het jaarlijkse 5 landentoernooi gehouden worden. Het programma is alsvolgt:

                                                              PROGRAMME
Samedi 11 juin 2016                          


08h00

2 simples

2 combinés
2 combinés (à la suite)

10h30

2 doubles

2 simples

12h30

Repas

 

13h45

3 précisions (sur 1 tapis) : A, B C
2 précisions (sur 1 tapis) : D, E

2 combinés

15h00

2 doubles

2 simples

16h45

2 doubles

2 combinés
2 combinés (à la suite)

18h45

5 tirs de précision (sur 2 tapis)

19h30

Repas

Dimanche 12 juin 2016


08h00

2 doubles

2 simples

09h45

2 doubles

2 simples

11h30

Remise des prix

12 oktober 2015 Boules-Sport kandidaat voor Olypische Spelen 2024

Op maandag 12 oktober 2015 heeft de Confederation Mondiale Sport Boules (CMSB), de wereld overkoepelende boulessport organisatie waartoe Sport Boules ook behoort, Boules-Sport kandidaat gesteld voor de Olympische Spelen per 2024. De presentatie vond plaats op SportelMonaco. De officiele kandidateringsvideo is te zien op Boules-Sport 2024.

Boules-Sport is een combinatie van een of meerdere disciplines uit het Sport Boules waaronder waarschijnlijk de Tir Progressif, en de zustersporten het Petanque en de Raffa.

21-27 september 2015 Start WK Sport Boules 2015, Rijeka Kroatie

Op maandag 21 september 2015 start het wereldkampioenschap Sport Boules 2015 in Rijeka. Het WK duurt tot en met zaterdag 27 septemmber Kroatie . De officiele opening heeft zondag de 20ste plaatsgevonden evenals de loting. Actuele informatie is te vinden op de site van de FIB WK-2015-info en de site van de WK-organisatie in Rijeka.

Nederland is vertegenwoordigd door Jos Metselaar en Ron Kabel, beide spelers van AV Hylas, Alkmaar.

29 augustus 2015 Sportmarkt in het winkelcentrum de Mare, Alkmaar

Op 29 maart 2015 zal AV Hylas weer aanwezig zijn bij sportpromotie activiteit van Alkmaar. In navolging van de sportmarkt tijdes de heropening van het winkelcentrum de Hoef in Alkmaar, zal een mogelijk ruimere gelegenheid beschikbaar komen voor de bezoekers van dit winkelcentrum om kennis maken met de verschillende atletiekdiciplines en aan een testcircuitje loopscholing deelnemen. Ook Sport Boules zal weer zichtbaar met materiaal, geinteresseerde mensen toelichting waarom Sport Boules een prima sport is om met plezier in actieve beweging te zijn en indien daar ruimte voor is een ieder die dat wil Sport Boules in enige mate laten uitproberen.

27 juni 2015 Interntional Children's Games, Alkmaar

Alkmaar, sportstad, heeft in de week rond 27 juni 2015 de International Children's Games geroganiseerd. De atletiekonderdelen werden vanzelfsprekend uitgevoerd op de atletiekbaan van Atletiekvereniging Hylas.

Op zaterdag 27 juni was er voor de Hylassers van AV Hylas de gelegenheid om Sport Boules voor het voetlicht te brengen. Een aantal jongeren van AV Hylas hebben vele malen een demonstratie gegeven van de estafette boulesbiatlon waarbij in een klein competitieverband een goede tijd van 2 minuut 12 seconden werd gerealiseerd.

De presentatie heeft vele bezoekers van verschillende landen nieuwsgierig gemaakt. Zij hebben zich zo goed mogelijk laten voorlichten door Jos Metselaar en Paul Biersteker.

18 en 19 juni 2015 Amsterdamse Olympische Dagen

De Amsterdamse Olympische Dagen (AOD) voor 2015 was weer een mooi evenement. Ron Kabel en Paul Biersteker hebben op beide dagen in de ochtend veel jongeren de boulesbiatlon in competitieverband van het Driekamp kunnen laten spelen.

Ron, Yordi en Jos in hun partijen in Tienen, Belgie

In de middagen werd weer de boulesbiatlon in estafettevorm aangeboden in het kader van Sport Boules als verkennend randactiviteit op dit evenement.

Waardering was er van de deelnemende scholieren en de trein van betrokken volwassen bezoekers die een paar jonge jongens een prachtige demonstratie hebben zien geven terwijl deze jongens nog geen kwartier ervoor onbekend waren met Sport Boules.

13 en 14 juni 2015 5 landentoernooi in Luxemburg

Nederland deed voor de tweede keer mee aan het 5 landentoernooi in Belvaux-Metzerlach, Luxemburg. Een mooie boulodrome waarin een hal voor 4 banen beschikbaar is.

Deelnemers voor Nederland waren Jos Metselaar, Ron Kabel, Gerard Bakker en Erwin Biersteker. Paul Biersteker was aanwezig als FIB-official.

Ron, Yordi en Jos in hun partijen in Tienen, Belgie

De rolverdeling was als volgt:

Jos Metselaar Combine
Ron Kabel Double
Erwin Biersteker Simple
Gerard Bakker Double en Tir de Precision

Ron, Yordi en Jos in hun partijen in Tienen, Belgie

Het was een geslaagd toernooi waarin de Nederlandse spelers ondanks toch een 5de plaats weer dichter tegen het basisniveau van het internationale speelveld aankruipen.

Ron, Yordi en Jos in hun partijen in Tienen, Belgie

18 maart 2015 Sportmarkt bij opening winkelcentrum de Hoef, Alkmaar

Op 18 maart heeft AV Hylas acte de presence gegeven tijdes de heropening van het winkelcentrum de Hoef in Alkmaar. Passanten konden kennis maken met de verschillende atletiekdiciplines en aan een testcircuitje loopscholing deelnemen. Ook Sport Boules was zichtbaar met materiaal en verscheidene mensen hebben toelichting gekregen waarom Sport Boules een prima sport is om met plezier in actieve beweging te zijn.

10 september 2014 Voorbereiding EK in Koper Slovenie

Met de datum van vertrek in kort verschiet zijn de laatste beslissingen ter sprake gekomen. Met name gaat het dan om de verdeling van de disciplines over de spelers die mogen participeren. De selectie is bijna definitief en ziet er op dit moment als volgt uit:

Jos Metselaar Relais + Combine
Mohamed Ezhar Tir de Precision + Double
Erwin Biersteker Tir Progressif + Relais + Simple
Bernard Molenaar Double
Helaas is de rol van Benard beperkt door blessureleed.

Hoe de rolverdeling van de ondersteunende taken zal zijn, is nog niet helemaal zeker. Paul Biersteker zal in ieder geval als voorzitter van de FSBN optreden en als manager van de Nederlandse equipe. In beginsel is hij ook volledig de coach van de spelersploeg. Vanuit zijn verantwoordelijkheid van lid van de Commission Sportif van de FIB zal hij waarschijnlijk echter ook verplichtingen hebben tijdens de wedstrijden zodat Jos mogelijk het coachschap zal waarnemen.

9 september 2014 Sport Boules training voor de verjaagde jeugd van Hylas

Hylasjongeren hebben last van de renovatie van de baan, zeker door de vertragingen. Ze zijn verbannen naar het kleine veldje achter het clubgebouw en het is daar dringen. Pieter de Heer en Yordi Verkroost hebben 9 september als afwisseling de jongere jeugd tijdens deze training kennis te laten maken met Sport Boules.

Dat was niet voor iedereen kennis maken. Een 6-tal jongeren hadden al tijdens het zomerkamp van 2013 meegedaan aan het toen georganiseerde Sport Boules evenement. Het was goed te zien dat deze jongeren al een basis hadden.

Ook deze keer werd gekozen voor de discipline van de Boulebiatlon estafette voor jeugd. Hiervoor werd de groep in 6 ploegen van 4 jongeren verdeeld, zodat op 2 banen iedereen in 3 beurten zijn score heeft kunnen halen. De winnende tijd werd gescoord door ploeg 3 met een tijd van 3 minuten en 36 seconden.
6 jongens wilden hierna nog een persoonlijke tijd neerzetten op de boulebiatlon voor jeugd. De tijden lagen dicht bij elkaar met uitzondering van Olav die vooral met zijn precisie boven de rest uitstak: 1: Olav 47 sec; 2: Tobi 54 sec; 3: Ben 62 sec; 4: Wietze 63 sec; 5: Stevan: 66 sec; 6: Mathijs 67 sec.
Proficiat en wie weet horen we nog van jullie

14 juni 2014 Deelname aan 5 landentoernooi van West Europa

Sport Boules heeft in 2014 voor de eerste keer deelgenomen aan het 5-landentoernooi van West Europa, ook wel het kleine landen toernooi van West Europa genoemd. Dit door het FIB geoorganiseerde toernooi bestond tot vorig jaar alleen uit Zwitserland, Duitsland, Luxemburg en Belgie. Laatste was nu organisator, een rol die de landen om de beurt op zich nemen. De locatie was een mooie buitenbaan in Tienen bij de Boulistenclub Tienen onder verantwoordelijkheid van de Federation Belge Boules.

Ron, Yordi en Jos in hun partijen in Tienen, Belgie

Nederland werd vertegenwoordigd door Ron Kabel (Simple), Yordi Verkroost (Double en Tir de Precision), Jos Metselaar (Double en Combine), terwijl Paul Biersteker als manager aansloot. De eerste deelname mag geslaagd genoemd worden. De nederlandse ploeg gaf geducht tegenstand tegen de duidelijk meer ervaren tegenstanders in de competitie waarbij alle landen tegen elkaar spelen. In de tussenstand heeft Nederland in het 2-daagse toernooi nog op de derde plaats gestaan. Helaas was zij bij het sluiten van de markt toch net nog de hekkensluiter geworden.

Groeps foto Tienen 2014

De Nederlandse spelers waren vooral te spreken over de sportieve ambiance. Alle landen waren correct gebeten op een maximaal resultaat en de sfeer tijdens de maaltijden was ontspannen en vrolijk, hoewel het belgisch, frans en duits niet altijd even goed te verstaan was. De Nederlandse spelers hebben met deze ervaring danook de wens uit gesproken volgend jaar weer van de partij te mogen zijn, wat natuurlijk mede van hun prestaties afhankelijk is. De goede organisatie door de FIB, Roland Rapin, was mede reden voor de FSBN om de wens uit te spreken om dit toernooi in 2016 te mogen organiseren.

19-11-2013 Nederlandse Sport Boulers op WK 2013 in Bahia Blanca Argentinie

Het Nederlandse team heeft prima gepresteerd op het wereldkampioenschap Sport Boules 2013 in Bahia Blanca, Argentinie. Het land mocht het WK voor het eerst organiseren en heeft dit met de nodige mits en maren met verve gedaan. 35 landen werden gastvrij onthaald, waarbij meer Amerikaanse landen door de mindere afstand deel konden nemen. Alle buurlanden waren nu aanwezig en ook het nieuw toegetreden land Mexico gaf acte de presence.
Het is ver, echt ver weg en het heeft en geeft een eigen sfeer om daar mee te doen aan de zuid-amerikaanse dynamiek. Een smeltkroes van verschillende nationaliteiten, veel spaans en ook italiaans en ook wel duits. In Buenoas aires nog meer met arabisch, braziliaans, oosters.

Het toernooi kende de nodige verrassende wendingen. Het was gekend dat de inbreng van de rijke italiaanse clubcompetitie zijn invloed zou gaan krijgen. Met name sloveense spelers profiteerden hier met 3 gouden medailles van. De finales simple en combine werden door hen, welliswaar op het scherpst van de snede door hen gewonnen. De combine met 28-27 door de laatste misser van Frankrijk en de simple door de laatste boules op de eigen boule ipv die van slovenie wat anders kanteling en goud voor Frankrijk had kunnen brengen. Ook de Tir Progressif was prooi voor Slovenie (46 punten [50 worpen]) met 3 punten meer dan Italie, waarbij het wereldrecord (51 punten uit 51 worpen) van Grail Frankrijk) niet bedreigd werd. Bij het double was het goud voor Italie dat Slovenie net op tijd inhaalde (8-7). Kroatie pakte met één punt verschil Frankrijk bij de Rapide en Double (ook Relais genoemd): 46 punten [uit 60 worpen] (wereldrecord: 60 punten [uit 61 worpen], Bunin0 / Ferrero, Italie. De Tir de Precision was een groot feest voor het thuisland Argentinie die de ster Basualdo moest missen. In een prachtige inhaalrace maakte Zapata met een score van 21 punten (gedeeld wereldrecord 40 punten (Roche / Devise, beide Frankrijk) alles goed voor het enthousiaste publiek.

Het nederlandse team staat bescheiden in dit geweld. maar weet zich toch te onderscheiden. Met name in de Relais wisten Jos Metselaar en Paul Biersteker voor het eerst Nederland naar de achtste finale te brengen. In een mooie regelmaat van scoren kwam het punten totaal uit op 19, een sterke verbetering van het nationale record (13 punten uit 45 worpen). Dat de 50-plussers dit record haalden uit 47 worpen, maar extra aandacht verdienen, hoewel het aantal worpen natuurlijk voor de uitslag geen betekenis heeft. Het zal een zware opgaven worden voor jongere spelers dit record in de toekomst te verbeteren.

Paul Biersteker RelaisJos Metselaar

Met de progressif van Jos Metselaar en de Tir de Precision van Mohamed Ezhar konden de nederlanders helaas geen ronde verder komen. Jos werd in een mooi regelmatig gelopen race met 11 punten uit 36 worpen net 17de. Mohamed heeft een aantal doelen maar ter nauwernood gemist en bleeft steken op 6 punten en een 26ste plaats waar 14 punten noodzakelijk waren.
De punten aantallen uit de combine geven al aan dat het terrein relatief moeilijk was. In dat zicht kunnen de prestaties van het nederlandse team in de onderdelen simple, double en combine over het algemeen beoordeeld worden als een verbetering ten opzichte van voorgaande toernooien. Tegenstanders als Monaco, Montenegro en Peru eindigde hoog in de verschillende onderdelen. Van die landen werden goede menes gewonnen en veel menes net verloren. Kwalificatie bleef daardoor helaas uit maar voor alle onderdelen werden meer punten gescoord.

Met het nieuwe nederlandse record op de Rapide en double en de hogere scores op de meeste andere onderdelen dan tot nu toe kunnen we trots zijn. Het leidde tot de constateringen van franse en italiaanse ploegleiders dat we werkelijk gegroeid zijn.

NHD 20 november 2013

30-9-2013 Plannen Hylas Sport Boules voor presentaties op scholen en Sportbus

Naar aanleiding van de leerzame demonstratie op 25 september 2013 gaat de cluster Sport Boules van atletiekvereniging Hylas uit Alkmaar verder samenwerken met het Sportbureau van Alkmaar.

Naast uitbreiding van contacten met scholen vanuit haar eigen netwerk zal de cluster weer intensiever gaan participeren in het gemeentelijk continue jaarlijkse project Whatsyourgame. Met deze acties zal de cluster tot een nadere samenwerking willen komen tussen scholen, ouders en de cluster om de enthousiaste kinderen hun plezier en sportzucht optimaal uit Sport Boules te halen.

25 september 2013 Hylas Sport Boules geeft demonstratie vanuit Sportbus

De cluster Sport Boules van atletiekvereniging Hylas uit Alkmaar heeft in samenwerking met het Sportbureau van Alkmaar Sport Boules kennismakingen georganiseerd vanuit de Sportbus. In dit gemeentelijk initiatief worden kinderen vanuit de naschoolse opvang door sportleraren vanuit een goed geoutilleerde bus gestimuleerd om voor een sport te kiezen. De eerste gelegenheid was op woensdagmiddag 25 september 2013 bij de school de Alk. Sport Boules Alkmaar kent al een behoorlijke geschiedenis van activiteiten om jongeren voor de Sport Boules te winnen en verwacht in goede samenwerking tussen sportdocent en Sportbureau de goede werkwijze verder uit te werken zodat in de toekomst veel jongeren deze sport bij Hylas voor hun plezier en in competitie beoefenen.

9 tm 16 november 2013 WK Sport Boules in Bahia Blanca, Argentinie

De FSBN heeft besloten Nederland in te schrijven voor de deelname aan de wereldkampioenschappen Sport Boules 2013 in Bahia Blanca, Argentinie. Op basis van prestatie en toekomstgerichtheid heeft de FSBN vervolgens besloten met wederzijdse instemming 4 leden van AV Hylas cluster Sport Boules aan te wijzen als gegadigden van het team dat Nederland op dit WK kaat vertegenwoordigen te weten: Jos Metselaar, Mohamed Ezhar, Bernard Molenaar en Paul Biersteker. Zij hebben hiermee ingestemd. De functies van trainer/coach, als manager en bestuursvertegenwoordiger zal worden ingevuld door Paul Biersteker.

De kosten die uit reiskosten bestaan zijn voor de deelnemers en kunnen doormiddel van steun van de internationale organisatie de FIB voor een deel geslecht worden, waarvoor de FSBN de FIB dankt. De FSBN zoekt sponsors die met de toegestane shirtreclame exposer willen behalen in Bahia Blanca.

In de Algemene LedenVergadering van de FIB gehouden gedurende de WK in Bahia Blanca zal over het voorstel besloten worden een zetel in de commissie Sportzaken toe te wijzen aan Nederland en in te laten vullen door Paul Biersteker. Paul Biersteker zal hiermee de status van de alleen in Nederland ontwikkelde Boulesbiatlon proberen te verhogen binnen de FIB en de onder haar vallende nationale bonden.

Voor de trainingen betekent dit dat het aandacht nu sterk verlegd gaat worden naar de ploegleden van het WK team en de trainingsmogelijkheden voor nieuwkomers beperkter zal zijn. Wel zal aandacht gegeven worden aan leden van AV Hylas die zich willen voorbereiden op een mogelijke deelname aan de EK 2012 voor een van de conditionele disciplines.

8 juni 2013 Boulesbiatlon op kampeerweekend AV Hylas Alkmaar

Hylas heeft op zijn kampeerweekend ook in 2013 de boulesbiatlon voor de jeugd op het programma gezet. Resultaat: kinderen die de boulebiatlon zien zitten als trainingsonderdeel van kern 1, goed voor de coŲrdinatie (dit iets minder technische uitgedrukt) en vooral leuk. Dat is mooi, vooral omdat de jongeren maar heel beperkt konden oefenen op deze coordinatief lastige sport.

Dit in een keer aan 50 jongeren aanbieden is normaal best een lastige klus. Niets is minder waar bij Hylas waar een team van ouders de klus grandioos klaarde. Onder leiding van wedstrijdleiding en hoofdscheidsrechter stagiaire Aisja van Mastrigt zorgde Mark ervoor dat de teams tijdig klaar stonden. Michel, Tandy en vader en moeder Aston kweten zich vervolgens perfect als scheidsrechters.

De uitslag:

winnaar: team 1 (13-14jr) in 4min12sec
mooie 2de: team 9 (8jr en jonger) in 4min46sec
en 3de: team team 5 (10 jr) in 4min51sec

ook de rest heeft het goed gedaan en zouden bij betere uitvoering van het Sport Boules onderdeel hogere ogen gegooid hebben
4: team 6 (10 jr)...... in 5min04sec
5: team 4 (10-11jr) ..in 5min16sec
6: team 3 (11-12jr ....in 5min17sec
7: team 2 (12-13 jr).. in 5min43sec
8: team 7 (7 jr) .........in 5min46sec
9: team 8 ((9 jr) ........in 6min31sec

Team 1, Matthijs, Mark, Huib, Sem en Martijn, gefeliciteerd.

Alle Sport Boulers: geweldig gedaan. Petje af voor al die ouders en vrijwilligers die er zo'n prachtig weekend voor onze jongeren van maken. Volgens mij hebben ze het enorm naar hun zin gehad.

Winterweer

Ook Sport Boules moet zijn meerdere erkennen in het winterweer. Vanwege de sneeuwval en de koude avonden zijn de trainingen opgeschort tot beter weer.

Sport Boules en Hylas hardlooptraining

In navolging van een eerder bij Nova Warmehuizen gegeven training heeft Hylas nu ook op de zaterdag baan training van 16 november in de algemene voorbereidingsperiode Sport Boules als niet specifieke hersteltraining opgenomen. De ervaringen waren ook hier dat de lopers deze "spel"-vorm als een welkome aanvulling ervoeren

Sport Boules wederom in 2012 op Amsterdamse Olympische Dagen

Sport Boules heeft wederom in juni van 2012 een goede presentatie kunnen geven op de Amsterdamse Olympische Dagen. Door de organisatie zijn deze keer leuke foto's en videobeelden genomen die hopelijk zo snel mogelijk op onze site gezet kunnen worden

Demonstratie Sport Boules voor de Plattelandsmannen Grootschermer

Op 10 april 2011 hebben de Plattelandsmannen Grootschermer een presentatie Sport Boules gekregen van de cluster Sport Boules van atletiekvereniging Hylas. Deze mannen hebben een brede interesse en via hun kennissenkring zijn zij op de sport opmerkzaam gemaakt. De presentatie en eerste kennismaking door zelf doen, is prima bevallen. Na een kort woordje en een bondige uitleg op flapover van Paul Biersteker genietend van een vers bakje koffie van Bernard Molenaar ging de groep naar buiten. Het was redelijk weer, nog wel iets aan de koude kant. Eerst werd een korte demonstratie gegeven van de Relais voor 3 personen. Toen werd de groep verdeeld over de 2 velden waar elk lid van de groep onder sportief toezicht van John Broerse, Mohamed Ezhar, Bernard Molenaar en Paul Biersteker een score mocht neerzetten. Hierna volgde nog een korte toelichting op het traditionel waarop de groep in ploegen verdeeld het spel speelde. Met een pilsje werd de avond afgesloten. De cluster mocht complimenten ontvangen voor de presentatie in ieder geval in het kader van een goede reclame voor Sport Boules

Sport Boules als bijactiviteit bij de Vroege Vogels van AV Hylas

Op 2 april 2011 stond er bij AV Hylas weer een prima organisatie van het atletiekevenement Vroege Vogels. Vele tientallen kinderen van een brede leeftijdsopbouw namen deel aan deze wedstrijd om zich met elkaar te meten. Met prachtig weer heeft ook Sport Boules een bijdrage geleverd door de kinderen die rust hadden, bezig te houden met een Relais voor 3 personen. Verschillende clubs hebben kennis gemaakt en de nieuwsgierigheid was niet van de lucht. Zoals altijd is het mooi om te zien hoe snel jongeren de basis oppakken en gauw met een bemoedigend resultaat naar huis kunnen gaan.

Demonstratie Sport Boules BoulesBiatlon voor Hylaskader en Hylasleden

Op 18 juni 2010 heeft Evelien Hamelink samen met Jos Metselaar een gezellige avond bij Hylas georganiseerd waarbij Sport Boules gedemonstreerd werd en waarbij de aanwezigen participeerde in een wedstrijd na enige vaardigheden geleerd te hebben. Het is alle keren weer verrassend om te zien hoe snel het overgrote deel van deelnemers bij dergelijke evenementen de basisvaardigheid om hardlopend met een boule te kunnen gooien aanwennen. De wedstrijdvorm bestaande uit een biatlon, de boulesbiatlon op tijd, liet dit duidelijk zien. Resultaat was dat de dames praktisch gelijk eindigden in 1 minuut 23 seconden. De heren waren iets sneller, en na herhaling presteerden Jerno en Bert optimaal door een tijd van respectievelijk 39 seconden en 40 seconden neer te zetten, duidelijk een resultaat van snel beter leren gooien. Het was verheugend om te horen dat alle aanwezigen blij verrast waren door het concept en de plezier en het trainingseffect wat zij ervaarden. Wij treden ontwikkeling van hieruit graag tegemoet.

Demonstratie Sport Boules op de Amsterdamse Olympische Dagen 2010

Paul Biersteker heeft voor de 8ste keer Sport Boules gepresenteerd op de Amsterdamse Olympsche Dagen (AOD) gehouden op de dagen 17 en 18 juni. Ook deze keer kwamen weer bijzonder veel basisscholen met hun klassen 7 en 8 om met de vele kleinere sporten die Nederland rijk is kennis te maken.

Nationale competitie

De Nederlandse Federatie Sport Boules heeft in het seizoen 2009/2010 haar eerste nationale competitie opgezet. Hoewel de wedstrijden al vanaf het begin van het seizoen zijn gestart, vindt de formele vastlegging plaats vanaf de eerste wedstrijd voor de Tir de Précision. Het wedstrijdschema is opgenomen in de agenda van de Rabosite Purewinst.nl. Voor meer informatie zie de keuze Algemeen in het menu Sportorganisatie.

Site voor detailinformatie

Jos Metselaar heeft voor detailinformatie de site www.sportboules.nl in de lucht gebracht. Hiermee is bereikt dat de meer formele en ledeninformatie en -communicatie via de website van de fsbn loopt en de informele informatie een eigen plek heeft op het web.

Wereldkampioenschappen Sport Boules 2009, Maçon

In de week van 28 september 2009 tot en met 4 oktober 2009 hebben de wereldkampioenschappen Sport Boules plaatsgevonden in de Franse stad Maçon. Hieraan heeft ook een Nederlandse delegatie deelgenomen die bestond uit Jos Metselaar, Richard Metselaar, Mohamed Ezhar, Abdellatif Kassi en manager Paul Biersteker.

Ook deze keer waren de resultaten bemoedigend. In verschillende matches wist de Nederlandse ploeg het landen van kaliber moeilijk te maken, zoals bij de combiné en het traditionel.

Handboekje

Op 27 april 2009 is een handboekje Sport Boules van de hand van Jos Metselaar verschenen. Dit is voornamelijk opgesteld als ondersteuning tijdens het spel en de training. Het handboekje is kostenloos beschikbaar voor geinteresseerde beoefenaars op de trainingsavond, woensdagavond tussen half acht en negen uur op locatie Atletiekbaan Hylas.


Tevredenheid eerste Sport Boulesbaan bij av Hylas Alkmaar

Het cluster Sport Boules van de atletiekvereniging heeft met veel genoegen en tegen de verwachtingen in op woensdagavond 7 april 2009 voor het eerst kunnen vaststellen dat de kwaliteit van de baan naar tevredenheid is. Eindelijk is de ondergrond dermate gehard dat zich geen opspringen veroorzakende putten vormen bij de inslag van een geworpen boule.


Start eerste Sport Boulesbaan bij av Hylas Alkmaar

In Alkmaar wordt de eerste officiele Sport Boules baan aangelegd. In mei 2008 zijn de werkzaamheden begonnen op het sportpark Viaanse Molen. De baan wordt aangelegd door Stichting Viaanse Molen en om niet ter beschikking gesteld van de Federatie Sport Boules Nederland en atletiekvereniging Hylas.


Sport Boules cluster bij av Hylas, Alkmaar

Het bestuur van atletiekvereniging Hylas uit Alkmaar heeft in haar vergadering van maart 2009 besloten Sport Boules als aparte cluster onder haar verantwoordelijkheid te nemen. De cluster zal hierdoor meer haar handen vrij krijgen om de Sport Boules baan naar wens opgeleverd te krijgen en daarna activiteiten ontwikkelen om de cluster te laten groeien.


WK 2007 Grude, BosniŽ Herzegowina

Nederand heeft op de Wereldkampioenschappen Sport Boules voor heren een goede plaats in de lagere regionen geeindigd. De tir rapide en de double gaven de beste prestatiesvertegenwoordigd. Jos Metselaar, Mohamed Ezhar en Paul Biersteker hebben een intensieve week achter de rug in Grude, Herzegowina waarin ze door inzet goede prestaties, veel contacten hebben gelegd en veel informatie hebben vergaard voor de ontwikkeling van Sport Boules in Nederland.

Informatie zoals lijsten en foto's van deelnemers is te vinden op de site van de organisatie wedstrijdorganisatie WK 2007 Grude.